سیاست

۴ پیام حکم دیوان بین‌المللی دادگستری علیه اسرائیل

آنچه واضح است این نکته می باشد که حکم اخیر دیوان بین‌المللی دادگستری، بیش از پیش سطح فشارهای جهانی علیه رژیم اشغالگر قدس را به دلیل تجاوز آن به نوار غزه افزایش خواهد داد و مهمتر از همه اینکه میزان انزوای آن در محیط بین المللی را نیز تشدید خواهد کرد. معادله ای که در ادامه راه می تواند حامل پیام های معنادار و موفقیت آمیزی برای ملت و مقاومت فلسطین باشد.

خبیر کرج – دیوان بین المللی دادگستری به تازگی و در پی شکایتِ اخیر دولت آفریقای‌جنوبی از رژیم اشغالگر قدس به دلیل ارتکاب این رژیم به نسل کشی و جنایت علیه بشریت در نوار غزه، اقدام به صدور یک حکم موقت کرده که در نوع خود بازتاب های گسترده ای در عرصه بین المللی داشته است. در این راستا، دیوانِ مذکور برخلاف اصرارهای رژیم اشغالگر قدس و تلاش های فراوانِ آن در مدت اخیر، صلاحیت خود برای رسیدگی به شکایت آفریقای جنوبی را تایید کرده است.

در عین حال، دیوان بین المللی دادگستری تایید کرده که اسرائیل به نوعی در جنگ غزه اقدام به نقض مفاد کنسوانسیون منعِ نسل‌کشی سازمان ملل متحد کرده است. در این راستا، این دیوان به اسرائیل اعلام کرده که بایستی اقدامات لازم جهت حصول اطمینان خاطر مبنی بر اینکه نسل کشی در نوار غزه از سوی آن انجام نخواهد شد را انجام دهد و البته که تا یک ماه آینده نیز گزارش فعالیت های خود در این حوزه را به دیوان بین المللی دادگستری ارائه کند. در عین حال، دیوان از اسرائیل خواستار تا به محاصره و جنگ علیه نوار غزه هم خاتمه دهد.

قاضی اصلی دیوان بین المللی دادگستری به صهیونیست ها هشدار داده که احکام دیوان علیه آن ها می تواند چهارچوب های الزام آوری را نیز به همراه داشته باشد. با این همه، حکم موقت اخیر دیوان بین المللی دادگستری علیه رژیم اشغالگر قدس در بحبوحه جنگ غزه، حداقل حامل چهار پالس و پیامِ معنادار بوده است.

یک: اثبات حقانیت ملت فلسطین
شاید نخستین پالس و پیام حکم اخیر دیوان بین المللی دادگستری علیه رژیم اشغالگر قدس را بتوان در اثبات حقانیت ملت فلسطین دانست. در این راستا، رژیم اشغالگر قدس و جریان های سیاسی و رسانه ای متحد آن در عرصه بین المللی، از زمان آغاز جنگ غزه مدام سعی داشته اند با طرح ادعاهای به ظاهر منطقی و مظلوم نمایی، به نوعی بر جنایات خود علیه ملت فلسطین در نوار غزه سرپوش بگذارند و حتی آن را مشروع جلوه دهند.

این در حالی است که حکم موقت اخیر دیوان بین المللی دادگستری علیه صهیونیست ها تا حد زیادی این روایت‌سازیهای اسرائیل را زیر سوال برده و به جلوه ای عینی از حقانیت ملت فلسطین تبدیل شده است.

دو: پرهزینه شدنِ تداوم جنگ غزه برای اسرائیل
یکی از بنیان های اصلی مانور گسترده سیاسی و رسانه ای رژیم اشغالگر قدس در عرصه بین المللی با محوریت تجاوز خود به نوار غزه این بوده که تا جای ممکن زمینه های فکری و ذهنی لازم برای همراهی متحدان بین‌المللی صهیونیست ها با ان ها در قالب اقداماتشان علیه ملت فلسطین فراهم شود و این دسته از بازیگران با فشار چندانی از سوی افکار عمومی خود و جهان به واسطه حمایت از اسرائیل رو به رو نشوند.

با این حال، حکم اخیر دیوان بین المللی دادگستری علیه رژیم صهیونیستی تا حد زیادی هرگونه همکاری با رژیم اشغشالگر قدس در بحبوحه جنگ غزه را به امری پرهزینه تبدیل کرده است.

سه: تشدید انزوای بین المللی صهیونیست ها

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس تنها اندکی پس از صدور حکم موقت دیوان بین المللی دادگستری علیه رژیم صهیونیستی، در موضع گیری توام با عصبانیت آن را تاسف آور خواند و تاکید کرد که اسرائیل به حملات خود به نوار غزه ادامه خواهد داد.

با این حال، آنچه واضح است این نکته می باشد که حکم اخیر دیوان بین المللی دادگستری بیش از پیش سطح فشارهای بین المللی علیه رژیم اشغالگر قدس را به دلیل تجاوز آن به نوار غزه افزایش خواهد داد و مهمتر از همه اینکه میزان انزوای آن در محیط بین المللی را نیز تشدید خواهد کرد. معادله ای که در ادامه راه می تواند حامل پیام های معنادار و مثبتی برای ملت و مقاومت فلسطین باشد.

چهار: مهر تایید بر ارتکاب صهیونیست ها به نسل کشی علیه ملت فلسطین
برخی ناظران و تحلیلگران حقوقی به طور خاص به این مساله اشاره داشته داند که اختصاص 36 دقیقه ابتدایی مباحث دیوان بین المللی دادگستری به شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی، تا حد زیادی به این معناست که این نهاد بین المللی، ارتکاب به نسل کشی از سوی صهیونیست ها در نوار غزه را رد نکرده است.

البته که اشارات دیوان بین المللی دادگستری به این مساله که برخی استدلال های آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در زمینه ارتکاب آن به نسل کشی در نوار غزه، نقض مفاد کنوانسیون نسل کشی از سوی اسرائیل ر تایید می کنند نیز نمودی عینی‌تر از شناسایی ارتکاب به نسل کشی از سوی رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه است.

موضوعی که رژیم صهیونیستی همواره از آن طفره رفته و حتی مدعی شده که خود در نقطه مقابلِ هرگونه اقدام به نسل کشی قرار دارد! حال در وضعیت کنونی مواضع دیوان بین المللی دادگستری علیه صهیونیست ها، تا حد زیادی موقعیت آن ها از حیث هویتی و گفتمانی را زیر سوال برده است و آن ها را از جایگاه مدعی به متهم منتقل کرده است. البته که شکایت آفریقای جنوبی از رژیم اشغالگر قدس در دلِ تاریخ نیز ثبات شده و یک رسوایی بزرگ را برای این رژیم نوید می دهد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

-- بارگیری کد امنیتی --

دکمه بازگشت به بالا