سیاست

«خالص‌سازی» رمز ایجاد التهابات جدید در دانشگاه‌هاست؟

موج ناراضی سازی در دانشگاه‌ها از سوی جریان اصلاحات به شدت پیگیری می‌شود تا بتوانند از بدنه دانشگاه با توجه به اینکه برخی دانشجویان تجربه سیاسی ندارند از آن‌ها جهت اهداف سیاسی جریانی خود سوء استفاده کنند.

خبیر کرج – اصلاح طلبان این روزها با کلید واژه «خالص سازی» که توسط علی لاریجانی مطرح شد، سعی دارند فضای سیاسی کشور را با خود همراه کنند. در این راستا برخی اتفاقات دانشگاه نیز مزید علت شد تا اصلاح طلبان بیشتر بر روی این کلیدواژه به عنوان یک موج نارضایتی سازی در جامعه استفاده کنند. البته این اتفاقات در دانشگاه بر اساس یک اصول اخلاقی و اداری اجرا شده است اما این مباحث برای اصلاح طلبان اصلا مطرح نیست و آنان تنها به فضاسازی سیاسی خاص خود اقدام می کنند و اینکه افراد تا چه میزان صلاحیت علمی، اخلاقی و … داشته باشند برایشان چندان ارزشی ندارد.

روزنامه اعتماد در این باره مثلا گزارشی با عنوان موج اخراج اساتید از دانشگاه‌ها به نگارش در آورده است و یا روزنامه هم میهن نیز به این بهانه با القاسازی ویژه‌ای آنرا مسبوق به سابقه عنوان کرده و به اصطلاح بازخوانی تاریخی برای آن انجام داده است. روزنامه اعتماد همچنین در مطلبی دیگر با چاپ برخی از افراد که صلاحیت علمی آنان مشخص نیست و بیشتر سلبریتی سیاسی و فعالان این جریان هستند تا استاد علمی از جای خالی آنان در دانشگاه ها صحبت کرده است.

این درحالی است که روزنامه رسالت با شفاف سازی در این باره می نویسد: « ۱۵۶ هزار و ۴۸۸ استاد در دانشگاه‌های دولتی و ۱۰۰ هزار و ۱۱۳ استاد در دانشگاه‌های خصوصی مشغول خدمت هستند. اساتید و میلیون‌ها دانشجو در دانشگاه، شریف‌ترین و پاک‌ترین و عزیزترین قشر جامعه ما هستند. آن‌ها بار عقلانیت، معنویت، پیشرفت و توسعه کشور را به دوش دارند. این‌همه سروصدا در مورد به‌اصطلاح اخراج اساتید که به ادعای حضرات کمتر از ۱۰۰ نفر است، به چهار دهم درصد هم نمی‌رسد!

این‌همه سروصدا در مورد به‌اصطلاح اخراج اساتید که به ادعای حضرات کمتر از ۱۰۰ نفر است، به چهار دهم درصد هم نمی‌رسد! یعنی اگر مراکز دولتی را فاکتور بگیریم از بیش از100 هزار استاد دانشگاهی که در دانشگاه های خصوصی مشغول هستند تنها 100 نفر از این افراد با توجه به مسائل اداری، علمی و اخلاقی از دانشگاه‌ها کنار گذاشته شده اند اما اصلاح طلبان چنان این موارد را پیراهن عثمان کرده‌اند که گویی یک موج عظیم در حال زیر و رو کردن دانشگاه هاست. درواقع اگر مثلا از این 100 هزار نفر 10 هزار نفر آن‌ها جا به جا می شدند شاید می توانستیم بگوییم که موج ادعایی درست است اما منتها برای یک عدد ناچیز آن هم کمتر از صد نفر در برابر بیش از 256 هزار نفر حتی نمی‌توان گفت که این افراد جا به جا شده اند. بلکه دانشگاه‌های متعددی که در کشور قرار دارند یک روند اداری و عملی خود را انجام داده اندL.

در همین راستا موج ناراضی سازی در دانشگاه‌ها از سوی جریان اصلاحات به شدت پیگیری می‌شود تا بتوانند از بدنه دانشگاه با توجه به اینکه برخی دانشجویان تجربه سیاسی ندارند از آن‌ها جهت اهداف سیاسی جریانی خود سوء استفاده کنند. به ویژه اینکه دانشگاه‌ها در حوزه سیاسی یکی از پایگاه‌هایی هستند که توسط ضدانقلاب نیز رصد می شود و نارضایتی سازی در این حوزه می تواند بعدا برای ایجاد برخی التهابات سیاسی اجتماعی بستری برای بازیگران دیگر شود.

رسانه‌های زنجیره‌ای اصلاح طلب برای موج سازی خبری دست به کار شده و فعالان سیاسی اصلاح طلب نیز پای کار این موضوع آمده اند.

«علی جنتی»، وزیر ارشاد دولت روحانی یکی از افرادی بوده است در این باره سخن گفته و بیان کرده است «شورای نگهبان از دیرباز رویکرد خالص سازی را داشته است و بخشی از یک جریان سیاسی است.»

مصطفی معین وزیر علوم در دولت های سازندگی و اصلاحات نیز بیان کرده است: «به نظر می‌رسد احساس می‌کنند در حال رفع زحمت از خود هستند. مزاحم‌ها را تشویق کنند دور شوند و کمتر مشکل ایجاد کنند! در پی خالص‌سازی هستند و طبیعی است که هر غیر خودی باید کنار رود، آن هم یا با پای خود یا با اجبار!»

همچنین عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات به جماران گفت: «اخراج اساتید یک تکه از پازل خالص‌سازی است. این بیماری است که اگر جلوی آن گرفته نشود، مثل یک موریانه ریشه‌های نظام و انقلاب را می‌خورد. در همه مسائل اخلاقی، فرهنگی، سیاسی و بی اعتمادی جامعه به مجموعه نظام اثر می‌گذارد.»

محمدرضا تاجیک تئوریسن جریان اصلاحات نیز با سوار شدن بر روی این موج گفت: «تمرکز و خالص‌سازی و خودی‌سازی قدرت که از چند سال پیش آغاز شده، مبتنی بر یک هراس بزرگ معطوف به بقاء است. امروز برای بسیاری کاملا واضح و مبرهن است که عده‌ای عزم آن کرده‌اند که با هر هزینه‌ای پروژه همگون‌سازی و شبیه‎ سازی دانش و دانشجو و استاد را محقق سازند.»

محمدعلی ابطحی فعال اصلاح طلب و از نزدیکان رئیس دولت اصلاحات با ذوق زدگی نوشت: «واژه سازی آقای علی لاریجانی در کلمه خالص سازی معرکه بود. از درون اصولگرایان و خودشان توانست بهترین واژگان را خلق کند و بهترین تعریف از وضع موجود ارایه دهد.»

رسول منتجب نیا، فعال اصلاح طلب نیز سخنانی شدید الحن گفته است: «آقای لاریجانی بگویید جنایت نه خالص‌سازی. خالص‌سازی و حذف افراد از کودتای نظامی هم بدتر است.»

این حملات شدید به رقیب سیاسی و القای یک گروه فشار نشان دهنده آن است که جریان اصلاحات در حال آماده شدن برای انتخابات مجلس شورای اسلامی است که در اسفندماه برگزار می‌شود و اصلاح طلبان که تاکتیک انتخاباتی‌شان فضاسازی تند و رادیکال کردن صحنه سیاسی کشور پیش از هر انتخابات این رویه را در پیش می گیرند تا با گل آلود کردن فضا و انحراف افکارعمومی به اهداف خود دست یابند.

در همین رابطه، علیرضا سلیمی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت:  انتشار اخبار ناصحیح درباره دانشگاه‌ها و اخراج اساتید با انگیزه‌های انتخاباتی از سوی اصلاح طلبان انجام می‌شود اما این کارها نمی‌تواند برایشان سرمایه اجتماعی جمع کند.

همچنین ابوالفضل ابوترابی با بیان اینکه اصلاح طلبان در صدد هستند تا با این فضاسازی سیاسی وارد فاز انتخابات مجلس شوند، گفت: اصلاح طلبان با این پروژه سیاسی می‌خواهند رای جمع کنند.

اما برخی نیز هشدار داده اند که این فضاسازی های سیاسی که اصلاح طلبان برای امر انتخابات بکار می برند و تند و رادیکالیزه کردن صحنه سیاسی کشور ممکن است به التهاباتی خصوصا در دانشگاه ها گرایش پیدا کند که مشکلاتی را برای کشور بوجود بیاورد و از سوی دیگر خوراک خبری و تحرکات ضدانقلاب در بستر دانشگاه‌ها شود. آنچه در اینجا باید بدان توجه کرد این است که انتخابات باید در فضایی کاملا عقلانی و غیر هیجانی اداره شود و در این راستا بایستی این فضا را آنچنان مدیریت کرد که به جای هیجانات سیاسی، عملکرد افراد ویژگی انتخاب افراد شود. اما به نظر می رسد اصلاح طلبان که در گذشته کارنامه بسیار ضعیفی دارند در این حوزه سعی دارند با تند و رادیکال کردن فضا یک فراموشی عمومی نسبت به عملکرد خود بوجود بیاورند. این درحالی است که حافظه جمعی ایرانیان در این حوزه بسیار قوی است و اصلاح طلبان این موضوع را در انتخابات های مختلف به  خوبی درک کرده اند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

-- بارگیری کد امنیتی --

دکمه بازگشت به بالا